КП Плесо

Новини

УВАГА! ТОНКИЙ ЛІД!

Протягом останніх кількох днів у Києві спостерігається значне потепління. Температура повітря сягає +6, а інколи і +8°C. У зв’язку з цим триває інтенсивне танення криги на водоймах, з’являється вода, утворюються промоїни.

Не дивлячись на це, багато рибалок і навіть батьків із дітьми ігнорують елементарні правила власної безпеки і виходять на лід, ймовірно, заспокоюючи себе думками на кшталт «близько до берега можна прогулятися, там безпечно.»

Насправді все зовсім навпаки — крига часто нещільно з’єднується з берегом, бувають тріщини та порожнини з повітрям. А в окремих місцях навіть близько до берега глибина сягає кількох метрів.

Фахівці КП «Плесо» переконливо закликають не ризикувати своїм життям та не виходити на кригу. Якщо ви все ж бажаєте виходити на кригу, дочекайтеся сильних і тривалих морозів (що теж не є гарантією безпечно товстої криги).

З правилами безпеки і порятунку на льоду можна ознайомитися на сайті КП «Плесо»  http://ice.pleso.com.ua/

По можливості, поділіться інформацією про ці правила з вашими близькими, сусідами, знайомими та колегами. Активне розповсюдження цих порад життєво необхідне та може врятувати, уберегти чиєсь життя!

Якщо на ваших очах людина провалилася під кригу, звертайтесь до Спеціалізованої аварійної рятувально-водолазної служби КП «Плесо» за телефонами оперативного чергового у м. Києві:
(044) 517 64 11
067 341 05 02

рупор